2 May 2018

Zero Waste Lab

Wist je dat er in Amsterdam slechts 27% van het afval wordt gescheiden? Terwijl dit in de rest van Nederland gemiddeld 51% is. Met het Zero Waste Lab wil de Gezonde Stad het voor Amsterdammers leuker én makkelijker maken om hun huishoudelijk afval te scheiden. Wij zijn er trots op dat wij hieraan kunnen bijdragen.

 

De Tropen heeft een samenwerking met Zero Waste Lab. Zo wordt het nog leuker om huishoudelijk afval te scheiden! Én waardevoller.

Naast dat recycling natuurlijk goed is voor onze aarde, levert het je ook direct wat op om afval te scheiden. Je krijgt er namelijk iets voor terug! Als buurtbewoner van Amsterdam-Oost kun jij je gescheiden afval bij het Zero Waste Lab inleveren in ruil voor waardemunten. Deze munten kunnen bij lokale ondernemers in Amsterdam-Oost verzilveren, bijvoorbeeld voor een gratis kopje koffie, korting op je verse groenten of kleding. Het ingeleverde afval wordt hergebruikt, gerecycled en geupcycled. Op deze manier wordt het makkelijker en leuker voor Amsterdammers om hun huishoudelijk afval te scheiden.

Waarom Zero Waste Lab?

Het project Zero Waste Lab is van De Gezonde Stad. Met dit project willen zij bijdragen aan de circulaire economie; een maatschappij waar kringlopen zijn gesloten en waar grondstoffen zoveel mogelijk hoogwaardig worden hergebruikt. Het doel is om in 2020 drie keer meer grondstoffen uit het afval te halen ten opzichte van 2015.

Samenwerking De Tropen & Zero Waste Lab

Duurzaamheid staat hoog op ons lijstje en daarom doen wij met trots mee aan dit fantastische project. Bij ons kunnen buurtbewoners de bij elkaar gespaarde waardemunten inleveren voor een heerlijke borrelplank of een gratis gebakje. Daarnaast bewaren wij ons gft-afval voor Zero Waste Lab. Zij halen dit twee keer per week bij ons op, om vervolgens tot compost te verwerken. De compost wordt weer verkocht in de buurt; en wel op de Dappermarkt bij de bloemist. Zo werken  ondernemers en buurtbewoners mee aan een circulaire economie.

Waar vind je Zero Waste Lab?

Je kan Zero Waste Lab vinden op Dapperplein 84 in Amsterdam. 

Meer informatie via: http://zerowastelab.amsterdam/

Verder lezen?