18 July 2018

World Cinema Amsterdam: Open Air in onze binnentuin

In de sprookjesachtige binnentuin van De Tropen kun je terecht voor een gratis Open Air filmvertoningen!

Vrijdag 10 augustus vertonen we in samenwerking met Rialto de Keniaanse film Supa Modo en zaterdag 11 augustus de Cubaanse film Sergio & Serguei. De openluchtbioscoop vindt plaats in onze binnentuin, waar deze indrukwekkende films helemaal tot zijn recht komen. Toegang is gratis en we zullen starten zodra het donker is, om 21.30 uur.

Supa Modo

De 9-jarige Jo, die in het Keniaanse dorpje Maweni woont, is helemaal verslingerd aan actiefilms met superhelden – het liefst zou ze zelf een superheld zijn. Maar dat zal niet gebeuren: ze is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Of toch? Haar bezorgde moeder wil haar binnen en in bed houden, maar haar oudere zus Mwix gaat heimelijk met haar naar buiten om haar de kans te geven aan iedereen te laten zien over welke magische krachten ze beschikt. Als ze verder achteruitgaat, besluit de dorpsgemeenschap haar droom te verwezenlijken, en aldus vat Jo aka Supa Modo‘schurken’ in de kraag, kan ze voorwerpen met geestkracht laten bewegen en kan ze zelfs de tijd stilzetten.

Regisseur Likarion Wainaina laat in dit ontroerende maar nergens sentimentele debuut zien hoe de ware magie niet schuilt in het superheldendom maar in gemeenschapszin en de onvoorwaardelijke bereidheid iets aardigs voor elkaar te doen.

Sergio & Sergei

In 1991 bevond de Sovjet-kosmonaut Sergei Krikaljov zich in het ruimtestation Mir toen in december de Sovjet-Unie uiteenviel. Dat had verstrekkende gevolgen, ook voor Krikaljov: zou er nog geld zijn om hem terug te halen, zou hij überhaupt terugkeren naar de Aarde? Dit gegeven inspireerde de Cubaanse regisseur Ernesto Daranas tot het maken van deze intrigerende, soms hilarische komedie.

Havana, 1991: overtuigd communist en universitair docent Sergio is in zijn vrije tijd radioamateur, waardoor hij in contact staat met mensen over de hele wereld. Op een dag ontvangt hij een nogal onverwacht signaal: van Sergei, een kosmonaut die vastzit op het Sovjet ruimtestation Mir. De twee worden al snel radiovrienden – maar hoe hem te helpen? Sergio zoekt hulp bij Peter (Ron Perlman), een van zijn radiocontacten. Maar Peter is een ‘kapitalistische’ Amerikaan…

Daranas, wiens vorige film Conducta een van de publiekslievelingen was tijdens WCA 2015, schreef zelf het scenario samen met zijn zus Marta.

 

Meer informatie via het event op Facebook.

Verder lezen?