28 May 2018

We Feed The City in de binnentuin

Zaterdag 23 juni en zondag 24 juni staat de sprookjesachtige binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in het teken van We Feed The City. Dit foodfestival, onderdeel van het vijfdaagse stadsfestival We Make the City, richt zich op het creëren van bewustzijn rondom duurzaamheid in de voedselsector.

De Tropen is een van de plekken waar ontmoeten, genieten en ervaren samenkomen. In het desbetreffende weekend wordt de eerste Umami Park van 2018 georganiseerd: een duurzaam, groen, gezond en exotisch foodevenement. Tijdens deze speciale We Feed The City-editie is het genieten van dumplings, Tom Kha Kai, spring rolls en veel meer moois uit Azië.

Food Market en Makers Market

Tijdens We Feed The City volg je interessante workshops, presentaties en staat alles tegelijkertijd in het teken van lekker eten. Partijen uit de stad en de regio krijgen tijdens dit event de mogelijkheid om zichzelf te presenteren; zo gaat de documentaire Closing the Loop in première in de Koningin Máxima Zaal (klik hier voor tickets), is er een Makers Markt, een Food Safari door de buurt en een Smaakmakerslab. De 25 street foodies bij Umami Park in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen maken dit smaakvolle weekend compleet.

We Make the City

Het is allemaal onderdeel van We Make the City waarmee Amsterdam het stedelijk leven viert en met de metropoolregio werkt aan belangrijke stedelijke vraagstukken zoals klimaat, veiligheid en gezondheid. Het festival omvat 600 lokale, nationale en internationale sprekers, 150 locaties, 25 themaconferenties, 30 urban talks, 50 workshops, 30 stadsexpedities en 15 speciale evenementen, waaronder Umami Park.

Gratis smaakmakers festival

Het foodfestival Umami Park vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni van 12.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Zie ook www.umami-park.com. Meer informatie over We Feed the City is te vinden op www.wemakethe.city.

Verder lezen?