23 October 2018

Twirre van Handmade Heaven over de KIT’s club

Iedere eerste zondagmiddag van de maand hebben we de Sundays KIT’s Club in De Tropen. Een creatieve middag in ons café en restaurant voor alle kids die dol zijn op knutselen! De workshop wordt met veel enthousiasme georganiseerd door Twirre van Handmade Heaven. Waar haalt ze haar eindeloze, creatieve inspiratie vandaan? Je leest het hier.

Je hebt je eigen creatieve werkplaats: Handmade Heaven. Hoe ben je hierbij gekomen?

Zolang ik mij herinner heb ik willen creëren, maken en weten hoe dingen werken. In de loop der tijd ben ik eigenlijk een creatieve technieken verzamelaar. Het is voor mij vanzelfsprekend dat alles wat je bedenkt je ook zelf kunt maken. Pas later ben ik gaan beseffen dat dit niet voor iedereen zo is. Daarom ben ik anderen gaan helpen met het uitdenken en maken van hun ideeën. En uiteindelijk heb ik hier mijn werk van kunnen maken.

Je bent een stylist, decorateur en ontwerper. Hoe breng je dit over op de kids bij maandelijkse KIT’s Club in De Tropen?

Alle ontwerpen die ik maak hebben een verhaaltje in zich en dit vertel ik aan de kinderen. Dat geeft ze inzicht en een uitgangspunt om te starten met creëren. Daarnaast pas ik wat we maken altijd aan aan de leeftijd van het kind, zodat zowel een kleintje van 5 als een tiener een leuke uitdaging heeft.

Waarom vinden kinderen het zo leuk om deel te nemen aan de KIT’s Club?

Ik verzin iedere keer weer een ander verrassend projectje. Bovendien doen ze vaak iets wat ze nog nooit gedaan hebben. En niet onbelangrijk: ze gaan met een af product naar huis!

Wat vind jij zelf het leukst aan de KIT’s Club?

Het is iedere keer weer leuk om te zien hoe verschillend de resultaten zijn. Je kunt grappig genoeg altijd de persoon herkennen in het werk. En het is heel leuk dat er kinderen zijn die ik regelmatig zie terugkomen!

 

Deelname aan de Sundays KIT’s Club is gratis en de workshop is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Wil jij erbij zijn? Zie hier voor meer informatie over de volgende KIT’s club op 4 november.

Verder lezen?