29 October 2018

Entrepreneurship College: SDG 2 Zero Hunger

Deze maand zoomen we in op duurzaam ontwikkelingsdoel nummer twee: Geen Honger.

Entrepreneurship College: The SDG Edition

Maandelijks organiseren we colleges omtrent de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Elke bijeenkomst nodigen we verschillende gastsprekers uit: academische experts en ondernemers die werkzaam zijn binnen het veld van de SDG’s. We gaan in op de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders. Maar boven dit alles staat de rol van innovatie en ondernemerschap centraal: hoe kunnen we vanuit deze perspectieven bijdragen aan het verwezelijken van de SDG’s? Dus, terug naar de schoolbanken voor inspiratie en leer hoe jij een verschil kunt maken!

SDG 2: Geen Honger

Op 8 november zal Bram Jansen, onderzoeker aan de Universtiteit van Wageningen, ons meer vertellen over het tweede duurzame ontwikkelingsdoel: Geen Honger. Eén op de vier mensen leidt aan ondervoeding in Afrika. Dus welke doelen moeten we in 2030 hebben bereikt om ervoor te zorgen dat dit niet meer het geval is? En zijn we al een beetje goed op weg eigenlijk? Jansen is een avontuurlijke antropoloog en heeft veel onderzoek gedaan in Afrika. Op 8 november zal hij zijn kennis en ervaringen met ons delen.

Onze tweede gastspreker, Maaike Groot – Manager van Public Affairs bij East-West Seed, demonstreert het belang van ondernemerschap bij het bereiken van deze duurzaamheidsdoelstelling. East-West Seed produceert zaden van hoge kwaliteit tropische groente en deelt technische kennis over agricultuur. Zo proberen zij de voedselzekerheid te vergroten en het inkomen van groentetelers te waarborgen. East-West Seed is opgericht in 1982 in de Filipijnen en is in 25 jaar uitgegroed tot marktleider.

Interesse om de lezing bij te wonen? Deelname is gratis. Meer informatie en registratie via de eventpagina.

Verder lezen?