16 October 2018

Parklicht: Lichtkunst in het Oosterpark

Voor het tweede jaar op rij kun je van 14 tot en met 18 november Parklicht bezoeken: een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark.

Ontdekkingstocht

De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in perkjes, in het water en in of op gebouwen. Parklicht is eigenzinnig, abstract, geometrisch, ingetogen, verstild. Perfect voor een avondwandeling van kunstwerk naar kunstwerk, een heuse ontdekkingstocht door het park!

Parklicht kent geen vaste route, je kunt aan alle kanten van het park beginnen. Een enkel kunstwerk is van een afstand te zien, maar de meesten staan enigzins verborgen opgesteld. Soms moet je een gebouw in, een hek door of een trap op: Parklicht ‘ontsluit’ ook dit keer weer enkele stukjes Oosterpark waar je normaalgeproken niet snel zult komen. Ook rondom De Tropen kun je allerlei spannende lichtinstallaties bezichtigen. Achter de spannende deuren onder ons café wordt er een bijzonder werk van John Oosting tentoongesteld.

John Oosting

John Oosting maakt, geïnspireerd door zowel de zinsbegoochelende optical art uit de jaren ’60/’70 als de snoeiharde technomuziek van recenter datum, ruimtelijke installaties vol repetitieve patronen. Voor Parklicht komt daar nog een inspiratiebron bij: Japanse manga-strips en anime. Daarmee sluit zijn werk mooi aan bij de expositie Cool Japan, momenteel te zien in het Tropenmuseum. Net zoals de rest van de Parklicht-route is het werk non-figuratief, ‘stil’ en gebaseerd op wit licht en/of blacklight.

Wie aan de parkzijde van ons café de groene lichtlijn volgt, komt vanzelf langs het werk van Oosting.

Meer info over Parklicht via de eventpagina.

Verder lezen?