1 March 2018

Interview met Hans Ribbens

Aanstaande zaterdag deelt onze eigen chefkok Hans Ribbens zijn keuken met Agus Hermawan. Samen bereiden zij een uniek 7-gangen menu voor ons! Welke raakvlakken heeft Hans met de Indonesische keuken?

Hans Ribbens

Waarom ben je kok geworden?

“Van jongs af aan stond ik al bij mijn moeder in de keuken. Ik keek altijd met haar mee hoe ze maaltijden voor ons klaarmaakte. Ook is mijn vader ooit als kok begonnen, en dat vond ik als kind ontzettend fascinerend. Mijn ouders waren altijd veel aan het werk, dus was het vaak aan ons kinderen om zelf te koken. En als er gekookt werd, dan vond je mij in de keuken. Het heeft me altijd getrokken, en dat is nog steeds zo! Ik vind werken in de horeca is het leukste wat er is, ik ben gek op gezelligheid en in de horeca is het altijd feest.”

Wat is jouw favoriete Indonesische gerecht en waarom?

“Nasi van mijn vader. Niemand heeft ooit lekkerdere nasi gemaakt dan mijn vader. Hij stond dan de hele dag in de keuken om 3 grote pannen nasi te maken. Dan was iedereen thuis altijd door het dolle heen. Wat er dan nog over was de volgende ochtend, aten we koud rechtstreeks uit de koelkast, zo lekker vonden we het!”

Wat is jouw favoriete plek in Indonesië en waarom?

“Ik ben er nog nooit geweest maar het staat ab-so-luut op de bucket-list. Ik zou dan het liefst rondtrekken over verschillende eilanden, mooie stranden bezoeken en natuurlijk overal lokale restaurantjes uitproberen.”

Wat eet je als je een dag vrij bent thuis?

“In de winter eet ik het liefst klassieke oer-Hollandse kost. Lekker stamppot bijvoorbeeld. Of een bal gehakt met gekookte aardappelen en verse rode kool. Of erwtensoep! Heerlijk. Maar ik ben eigenlijk gek op allerlei verschillende wereldkeukens, ik maak regelmatig een Thaise curry of een Italiaanse pasta. In de zomer maak ik graag een lekkere frisse salade.”

Wat zijn jouw 3 favoriete tropische keukens en waarom?

“Indonesisch staat op 1 haha, echt waar. Wat een heerlijke keuken met diversiteit aan gerechten en kruiden. Bovendien houd ik van pittig eten; ik ben dol op sambal. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met Agus! Daarnaast houd ik van de Thaise keuken. Ik ben gek op kokos, koriander en rode pepers! Ook geniet ik altijd erg van Surinaamse gerechten.”

Meer info en kaartjes via het Facebook-event My Kitchen is Your Kitchen: The Indonesia Edition.

 

Verder lezen?