24 February 2018

Interview met DJs Mike Risk en Leroy Rey

Bij My Kitchen is Your Kitchen draait het om meer dan alleen een heerlijk menu; het draait om de gehele beleving. Daarom zijn DJs Leroy Rey en Mike Risk aanwezig om de avond compleet te maken. Naast een diepe passie voor muziek zijn beide heren mede of misschien wel dankzij hun Indische en Molukse roots ook een groot liefhebber van eten en van de Indonesische keuken in het bijzonder.

MKIYK DJs Indonesia Edition

Naast een diepe passie voor muziek zijn beide heren mede of misschien wel dankzij hun Indische en Molukse roots ook een groot liefhebber van eten en van de Indonesische keuken in het bijzonder. Wij stelden ze enkele vragen over hun andere passie, Indonesisch eten.

Wat is jullie favoriete Indonesische gerecht?

Mike: “Dat is een gerecht wat mijn Oma altijd voor me maakte. Ayam Rica Rica. Ayam rica rica, of in het Nederlands, kip met veel pepertjes, is een zoetig-en-ook-een-beetje-fris gerecht dat flink pedis gemaakt mag worden, al is dat laatste natuurlijk niet verplicht Deze ayam rica rica is mijn favoriete kipgerecht, zonder twijfel. De combi van zoet/fris/pedis vind ik geweldig. Ze maakte het ook wel eens met speklappen i.p.v. kip. Ook lekker! Ik kreeg dit altijd op mijn verjaardag van haar. Mijn moeder kan het ook lekker maken. Ik heb het zelf ook wel eens geprobeerd te maken maar op een of ander manier lukt het me niet om het zo lekker als mijn Oma te maken.”

Leroy: “Phew! Dat is een moeilijke vraag, Ik vind zoveel Indonesische gerechten lekker! Ik ga gewoon voor een nostalgische: Tahoe Ketjap. Ik was daar gek op toen ik nog heel klein was, dus wanneer ik naar m’n Oma ging -en dat was vaak-, maakte ze dat altijd speciaal voor me. Als kleine jongen hield Ik natuurlijk van zoetige gerechten, maar naarmate ik ouder werd, veranderde m’n smaak, steeds meer pedis, maar dat kon m’n Oma niks schelen: als ze wist, dat ik langs zou komen, maakte ze gewoon Tahoe Ketjap voor me: “Oma weet dat jij dat zo lekker vindt!”

Wat is je favoriete Indonesische restaurant?

Mike: “Dat is niet zo moeilijk. Ik ben al jaren een groot fan van Agus Hermawan. Waar hij kookt, daar ben ik. Ik heb hem in 2011 leren kennen, we zijn samen op reis naar Bali gegaan i.v.m een gezamenlijke opdracht voor Garuda Indonesia en sindsdien zijn we vrienden. Hij is de beste Indonesische chef die ik ken. Zijn eten is ‘out-of-this-world’. Ik ben ook veel in Indonesië geweest, daar uiteraard heel veel gegeten maar Agus is de baas wat mij betreft! Momenteel is mijn favoriete restaurant dus Gastrobar Indonesia in Ouderkerk waar Agus Hermawan samen met Ron Blaauw de scepter zwaait. In Amsterdam kom ik graag bij Sie Joe en Made Warung. Ook heel lekker en authentiek eten.”

Leroy: “Agus Hermawan is absoluut een baas! Helaas is Ouderkerk net iets te ver van m’n woonplaats Utrecht (eigenlijk helemaal niet ver, maar wel als ik honger heb…), dus dan is restaurant Blauw een prima optie. Verder is Toko Mitra hier ook heel goed voor een quick bite. Niet te veel opsmuk, gewoon binnenwandelen, bestellen en dan makan.”

Jullie zijn beiden verantwoordelijk voor de muziek tijdens de 1e Indonesische editie van My Kitchen is Your Kitchen. Wat mogen we verwachten?

Mike: “Als ik ga eten ergens wil ik me vooral op het eten en mijn gezelschap concentreren. Muziek moet dan niet opvallen. Ik ben wel eens in ‘trendy’ restaurants geweest waar de deejay denkt dat hij MainStage bij een festival staat of zo en ik mijn tafelgenoten niet meer versta. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn! Ik ga vooral lekkere relaxte soulvolle tunes draaien. Alles mag als de vibe maar dope is! En ik zal ook zorgen voor wat Indonesische muziek voor de gelegenheid. Ook leuk dat we met zijn 2en staan want dan is er ook tijd om te eten!”

Leroy: “Dat laatste was mijn enige voorwaarde mbt deze boeking. Ik ga natuurlijk niet als enige draaien op een event waar Indonesisch eten wordt geserveerd, want wanneer moet ik dan eten??”

Meer info en kaartjes via het Facebook-event My Kitchen is Your Kitchen: The Indonesia Edition.

Verder lezen?