14 January 2018

Jahkini Bissellink brengt VN naar Amsterdam-Oost

Jahkini Bisselink (18) is onlangs gekozen tot jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. En ze komt uit Amsterdam-Oost. Deze mooie buurt is dan ook de locatie van haar VN-afspraken, georganiseerd in De Tropen.

Jahkini Bisselink in De Tropen

Via haar studie was Jahkini op de hoogte van de vacature voor VN-jongerenvertegenwoordiger van de Nationale Jeugdraad en voor ze het wist was ze kandidaat. Jahkini porde vrienden, familie en medestudenten op om haar te helpen met uitdeelcampagnes op de universiteit en aandacht op sociaal media, want de vertegenwoordiger werd gekozen door jongeren tot 30 jaar. Het bleek een succes: inmiddels is ze alweer een maand of drie actief als jongerenvertegenwoordiger – en dat terwijl de studie gewoon doorgaat.

Er komt een boel op me af maar het is heel erg leuk!

Jahkini heeft het dus behoorlijk druk: “Ja, dat is wel even goed plannen en combineren! Er komt een boel op me af, maar het is erg leuk. Ik ben bezig met gastlessen op scholen, zo kom ik nu net uit Friesland voor gesprekken over radicalisering en extremisme. Samen met jongeren gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen die leiden tot meer vrede en veiligheid, om zodoende de Sustainable Development Goals (SDG’s) te helpen realiseren! Ideeën die we hier uitwerken, breng ik in bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties”

Nu zit ik er regelmatig te vergaderen, dat is handig en bovendien leuk.

“In de vorige editie van De tropentijd las ik dat het Koninklijk Instituut voor de Tropen was uitgeroepen tot SDG House. Ik zat middenin mijn campagneperiode, we hebben een afspraak gemaakt en het klikte goed. Nu zit ik er regelmatig te vergaderen, dat is handig en bovendien leuk. De sfeer is prima en de aansluiting met het SDG House natuurlijk ideaal. Als jongerenvertegenwoordiger ligt voor mij de focus vooral op een gelijkwaardige wereld, met de nadruk op onderwijs en ontwikkeling. Veel jongeren hebben het gevoel dat de politiek aleen maar over hen praat en niet met hen, dat is iets wat moet veranderen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen!”

Als je zelf een goed idee hebt: Jahkini is regelmatig te vinden in De Tropen. Of je kunt haar mailen op jankinibisselink@njr.nl 

Verder lezen?

Take-away

De lekkerste wereldgerechten thuis op je bord? Café De Tropen biedt nu Take-Away aan! Klik op de ‘bestellen’ button rechts onderin en kies jouw favoriet. Even bestellen, op de fiets springen of naar ons toe lopen en het staat meteen voor je klaar. Plan je liever een weekend bij ons? Kijk dan op de website van Amsterdam Tropen Hotel en boek een van de arrangementen. Tot straks!

This will close in 0 seconds