15 June 2018

Interview Miss Sugaware

Aanstaande 29 juni vindt de Summer Edition van Saint Tropics plaats! We kunnen haast niet wachten. Onder andere om Miss Sugaware, onze eerste vrouwelijke gast DJ, in actie te zien. Om meer over haar te weten te komen, gingen we met haar in gesprek.

Leuk dat je vrijdag 29 juli bij ons komt draaien! Wij weten dat je
inmiddels al best wat jaren in Amsterdam en ver daarbuiten furore maakt achter de draaitafels. Maar voor degenen die je nog niet kennen, wie is Miss Sugaware en waarom is dit je artiestennaam?

Ik ben een DJ uit amsterdam en ben al meer dan 15 jaar werkzaam in de industrie. Mijn echte naam is Mari Sugawara, waar ik mijn artiestennaam van heb afgeleid. Ik heb simpelweg de A in een E veranderd.

Waarom doe je wat je doet?

Door mijn passie en liefde voor muziek! Door middel van muziek, wil ik emotie overbrengen op mijn publiek. Dat gaat een stapje verder dan zomaar een lekkere plaat draaien. Ik vertel graag een verhaal met mijn sets. Daarbij gaat het mij om de connectie die ik maak.

Wij bij Saint Tropics houden wel van tropische bestemmingen, zoals je begrijpt. Je was onlangs op tour in de Malediven. Waar heb je daar gedraaid en hoe heb je het ervaren?

Bij 1 OAK, wereldwijd bekend van onder andere Las Vegas en New York. Het was een eer om daar te mogen draaien! Het is sowieso al een droombestemming en om ook nog eens te kunnen draaien, dat is een win-win. En het publiek was waanzinnig!

Wat is je voorlopige hoogtepunt als deejay? Aan welke optredens moet je dan denken?

Dat ik dit al 15 jaar met veel liefde doe. En het nog steeds mag doen! Ik heb er inmiddels duizenden gigs op zitten en ik blijf het nog steeds heel erg leuk vinden. Ik heb met de grote der aarden gedraaid van Subliminal (Erick Morillo) tot Hed Kandi met Sebastián Ingrosso, maar de leukste zijn voor mij de kleine, intieme settings met Sandy Rivera. Zoals bijvoorbeeld Club NL waar mensen komen voor de muziek en ’t gevoel. Ook het feit dat je op zoveel plekken mag komen in andere omgevingen met verschillende culturen, maakt dat ik nog lang niet ben uitgekeken op dit vak!

Wat mogen de mensen 29 juni bij de 3e editie van Saint Tropics van jou verwachten?

Een hele vrolijke set vol nostalgische klassiekers R&B en hip hop uit mijn tijd met een hintje house van nu!

Ben jij erbij? Tickets scoor je hier.

Verder lezen?