5 November 2018

Interview DJ Maestro

Elke donderdag zit je goed in De Tropen als je houdt van een relaxte vibe en lekkere drankjes! Bij de Tropenborrel draaien onze resident DJs afwisselend elke donderdag lekkere plaatjes. Deze week: DJ Maestro.

Wie ben je en waarom is dit je artiestennaam?

Vanaf mijn zevende speelde ik viool en werd ik al vroeg “Maestro” genoemd. Later toen ik begon met draaien is daar “DJ” voorgekomen. DJ Maestro. Heb voor het roemruchte Blue Note records negen mixcompilaties mogen produceren en ben sinds 1997 in de Nederlandse jazzradio wereld actief. Ik begon ooit bij Jazz Radio en werkte later voor Arrow Jazz FM. Tussendoor heb ik ook gewerkt voor JFK, Radio 6, BNR en was ik een jaartje directeur van Sublime FM. Sinds kort ben ik actief onder mijn eigen vlag op www.jazzdeville.com.

Waarom doe je wat je doet? 

Het is nooit een bewuste keuze geweest om DJ te worden. Ik rolde er toevallig in rond mijn 16e. En van het één kwam het ander. Ondertussen heb ik nog wel een goede poging tot studeren gedaan, maar de muziek en het nachtleven trokken me meer. Gelukkig heb ik een behoorlijke discipline, anders had ik niet al 30 jaar volhouden. Lange nachten. Veel op reis. Af en toe een drankje, maar geen drugs. Het is niet altijd makkelijk, maar nog vind het nog steeds te gek!

Kun je jouw unieke draaistijl voor ons beschrijven?

Ik hou heel erg van mooie melodieuze muziek. Dat kan Jazz zijn, maar ook Funk, House of Latin. Ik probeer graag een sfeer te creëren. Ik vind het uiteraard wel het leukst als er gedanst wordt, maar dat hoeft niet. De muziek die ik draai is tegelijkertijd dermate mooi dat je er ook gewoon naar kunt luisteren.

Waarom moet iedereen langskomen om jouw sets te beluisteren?

Als je van Jazz en lekker eten houdt, dan ben je aan het juiste adres.

In de stemming komen? Hier luister je naar sets van DJ Maestro!

Jazz voor de dansvloer: https://soundcloud.com/jazzdeville/jazz

Remixes in samenwerking met diverse producers voor het debuutalbum van Nina Simone: https://soundcloud.com/jazzdeville/jazz

 

Ben jij erbij? Check het Facebookevent voor meer info!

Verder lezen?