15 januari 2019

Interview DJ Covergirl Sunny

We zijn super trots om deze energieke, vrouwelijke deejay achter de draaitafels te hebben bij Saint Tropics. Benieuwd waarom? Dat lees je hier!

Wie is deejay Sunny Jansen? Wie ben je, waar draai je regelmatig en waar sta je muzikaal voor?

DJ Sunny Jansen oftewel Covergirl Sunny. De naam is gekomen doordat ik ooit de Covergirl was van Nederlands grootste mode magazine AVENUE (90’s).
De scène waar ik toen veel was, de gayscène, noemde me vanaf toen Covergirl Sunny. Het is alweer zo lang geleden dat ik me heus wel kan voorstellen dat de nieuwe generatie kids denkt; Cover Who? Lol!

Ik draai één keer in de maand op Sunday Social in het W Hotel en in de Skylounge Amsterdam op Dewi’s Jam, een Live Jam Session met geweldige The Voice of Holland singers of ander talent. Samen met Dewi Pechler organiseer ik dit en DJ ik tussen de sets door. Zeker leuk om te checken. Daarnaast sta ik ook nog in het restaurant van Jaz Hotel Amsterdam.

Ik ben opgegroeid met Soul & Indo Rock. Mijn broers en zussen draaide veel muziek thuis in mijn jeugd: 80’s Soul/Disco (Soulshow). Toen ik begon uit te gaan in Amsterdam was New Jack Swing de sound in de clubs waar ik heen ging. Later natuurlijk de RNB/HipHop 90s. Covergirl Sunny staat zeker voor al deze muziekstromingen.

Je staat bekend als Nederlands nummer 1 Fashion deejay. Hoe ben je dat zo geworden?

Toen de allereerste Fashion Week Amsterdam werd georganiseerd door Steve Te Pas, vroeg hij mij of ik in de welkomst lounge wilde draaien. Sindsdien werd ik de Fashion DJ genoemd daar ik veel DJ op de events van fashion, lifestyle & beauty brands en fashion magazines in Nederland en internationaal.

Wat is je meest fantastische deejay gig tot nu toe? En waarom was deze show zo geweldig?

Wat ik zelf zo speciaal vond.. ik moest op de 2013 MTV EMA’s in Paradiso draaien en ik had bedacht dat ik een TRAP/Dub Step set wilde draaien. Ik verzamelde veel remixen van onder andere Frank Ocean die toen hot was. Het publiek wat voor me stond was natuurlijk internationaal en er waren veel mensen uit de music industry.

Tot op vandaag de dag krijg ik nog steeds complimenten over die set. Ik was er heel trots op dat ik mensen kon verassen. Dat vind ik het leukst!

Naast deejay ben je ook een bekende socialite en influencer, met name in de lifestyle en fashion scene van Amsterdam. Inmiddels ben je zelfs een online talkshow begonnen bij The Hoxton in Amsterdam. Waarom moeten wij de eerstvolgende keer allemaal gaan kijken?

Ik geloof dat je in je leven je dromen moet waarmaken. Eén van die dromen was een talkshow. Als kind keek ik alle talkshows die er waren uit de US en natuurlijk ook de Nederlandse talkshows. Tot vandaag de dag kijk ik naar ze. Mijn droom was dus om dit ook uit te proberen ‘online’.

Met het netwerk wat ik na al die jaren heb, vond ik dat ik ook met ze moest gaan praten in deze vorm en mijn followers mee te laten kijken. Elke 1e zondag van de maand via FACEBOOK LIVE, vanuit The Hoxton Hotel Amsterdam, nodig ik mensen uit waarvan ik denk dat je die moet leren kennen. That’s all.

EEKOETHEE zijn creatievelingen die hadden besloten mij te helpen en natuurlijk The Hoxton Hotel ook!

Het voelt ontzettend goed om te doen. Een soort baby van me waarvan ik niet weet wat de toekomst gaat zijn. Tuurlijk hoop ik op steeds meer kijkers en misschien dan wel wekelijks of dagelijks de show te kunnen doen. Maar dat is afhankelijk van investeerders en adverteerders. Dus kom maar op als je met me mee wil groeien! Ik geloof hier ontzettend in. Er zijn genoeg talkshows op tv. Maar er is e nog geen één met de energie die ik breng. Dus kijken! Elke 1e Zondag van de maand via FB Sunny Jansen!

Ook kan je op youtube alles terug kijken op SUNNY TALKS kanaal. Die nog moet groeien hahaha. Dus SUBSCRIBE!

Tot slot, wat mogen de bezoekers van Saint Tropics vrijdag 25 Januari van jou muzikaal verwachten?

Vrijdag 25 Januari open ik SAINT TROPICS en zal alle muziek doorvoeren waar ik mee ben opgegroeid tot en met de muziek van nu. In drie uur tijd draai ik dan mijn favorieten op het gebied van Soul – Swingbeat – RnB – HipHop – Dancehall en Future RnB. Dus kom right away na je werk of je andere bezigheden vanaf 18.00 uur naar De Tropen want dit wordt weer zo’n editie met heerlijke muziek, bites en drinks. En FULLSCALE!!!!!!

Verder lezen?