24 September 2018

Interview chef Hans Ribbens

Onze eigen chefkok Hans Ribbens aan het woord over My Kitchen is Your Kitchen. We blikken terug én vooruit!

Je bent als chefkok verantwoordelijk voor alle keukens van het KIT: van De Tropen café en restaurant en van de congres- en evenementenlocatie. Wanneer ben je hier begonnen en waar staat jullie keuken voor?

Mijn eerste werkdag bij het KIT kan ik me goed herinneren, dat was op 23 mei 2016. Ik heb een veelzijdige baan als enerzijds chef van een café & restaurant, en anderzijds van de eventlocatie, waar we veelal uitgebreide diners verzorgen. De menukaart van De Tropen is divers en bevat gerechten afkomstig uit verschillende werelddelen, met een speciale nadruk op gerechten uit de tropen. Wij werken in beide keukens met de beste, verse en zoveel mogelijk met lokale producten.

Inmiddels hebben er 3 edities van My Kitchen is Your Kitchen plaatsgevonden in De Tropen. Je hebt achtereenvolgens Agus Hermawan (Indonesië), Ramon Beuk (Suriname) en Francis Tavarez (Chinees) uitgenodigd om samen met jou een 5- of zelfs 6-gangen diner samen te stellen. Hoe was het om met deze chefs samen te werken? En wat is je favoriete gerecht tot nu toe en waarom?

Het was inderdaad inspirerend om nauw met deze chefs samen te werken. Ik geniet er altijd van om andere chefs aan het werk te zien en ik leer nog steeds nieuwe dingen. Bijvoorbeeld nieuwe of andere technieken die we vervolgens weer toepassen in De Tropen of in de keuken van onze eventlocatie.

Een favoriet gerecht uit alles wat wij de afgelopen edities gemaakt hebben kan ik echt niet kiezen! De chefs waren alle drie totaal verschillend en zo ook de gerechten.

 

Zaterdag 29 september heb je Patrick Stolker van Gastrobar Oriental uitgenodigd. Inmiddels is het menu ook bekend gemaakt. Dat ziet er veelbelovend uit. Wat zijn je verwachtingen en naar welk gerecht kijk je het meest uit?

Ik kijk absoluut uit naar de aankomende editie. Patrick heeft mij toevallig gisteravond uitgenodigd bij hem te komen eten om een idee te geven van wat hij onze gasten wil uitserveren tijdens MKIYK Oriental. Het was in een woord fantastisch! Vooral de Pekingeend en de bekende Dim Sum’s van Patrick waren verrukkelijk en sprongen er voor mij uit. Maar niet getreurd, de andere gerechten waren ook om te smullen. Ik durf jullie een fantastische experience te beloven.

Welke chefs of specifieke keukens staan nog op je bucket list voor MKIYK?

Ik zou graag nog eens een keer een Marokkaanse editie willen organiseren en dan het liefst met chef Mounir Toub.

Tot slot, waarom ‘moeten’ mensen zaterdag komen?

Waarom zou je niet komen? De kans om op zo’n prachtige locatie als De Tropen te dineren met een topchef als Patrick zou je met beide handen moeten aangrijpen. Het is meer dan alleen een diner, maar een ware food experience met een 5-gangen walking dinner en fijne muziek, heerlijke wijnen en leuke mensen. Als ik niet zou hoeven te werken, dan had ik tussen de gasten gestaan!

 

Ben jij erbij? Tickets koop je hier.

Verder lezen?