13 april 2018

Interview Arthur Malanda aka DJ Chocolate Brown

Tijdens My Kitchen is Your Kitchen draait het voornamelijk om het eten. Maar naast de twee chefs is ook onder andere DJ Chocolate Brown aanwezig, om de entertainment van de avond te verzorgen. Wie is DJ Chocolate Brown en wat kunnen we van hem verwachten?

Wie is DJ Chocolate Brown?

Chocolate Brown is die DJ die al 25+ jaar die pokoes draait. De passie druipt van de muziek af die ik draai of het nou een solo anything goes allnight long set is, een multiculti fiyah set op Kwakoe of een pure house set zoals met het infamous Risksoundsystem (RSS) waarmee ik jarenlang wereldwijd dansvloeren onveilig heb gemaakt. Alles met net zoveel passie voor de muziek als voor eten.

Wat maakt jouw draaistijl uniek?

Mijn draaistijl is zoals je de naam Chocolate Brown voorstelt. Een donkere, smaakvolle en melange zoals chocola of koffie met ingrediënten als soul, jazz, disco, heupenprikkelende dansbaarheid en yep.. zo verslavend en sexy als chocola. That’s how it is served.. Everybody loves chocolate 😉

Net zoals veel deejays heb je ook een uitgesproken mening over eten, Hou je van Surinaams eten? Wat is je favoriete Surinaamse gerecht?  Of vind je Antilliaans eten eigenlijk lekkerder? 

Eten of #gatendichten zoals het liefkozend genoemd wordt onder mijn muzikale broeders is 1 van de belangrijkste elementen period. Dus als je me vraagt 1 favoriet Surinaams gerecht op te noemen dan is dat net zo onmogelijk als 1 favoriete soul song op te noemen.. En wat dat betreft vind ik de Creoolse keuken toch 1 geheel. Surinaams Antilliaans, Caribisch.. Dus ik gooi er gewoon enkele tegenaan zoals roti kip (van Hindoestaanse makelij), Moksie Metie, Bruine bonen met zoutvlees, kip en rijst.

Welke plaat ga je zeker draaien bij My Kitchen is Your Kitchen en waarom?

Cheryl Lynn – Encore. Gewoon omdat dat een pokoe is die steevast alle sistas en bradas die vloer doet breken en omdat het minstens zo lekker is als Got To Be Real maar een stuk minder wordt gedraaid. En tja.. die titel slaat in dit geval zoals ik het qua goed eten graag heb.. Altijd nog wel een gaatje voor een Encore!

Wil je erbij zijn? Verzeker jezelf nu van een ticket!

Verder lezen?