29 August 2018

HvA en KIT starten collegereeks duurzaamheidsdoelen in het SDG House

Hogeschool van Amsterdam (HvA) organiseert samen met KIT Royal Tropical Institute vanaf 13 september ‘Entrepreneurship College – the SDG edition’, een collegereeks rondom ondernemerschap en de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Collegereeks

De aftrap van de collegereeks vindt plaats op 13 september met gastspreker Peter Wollaert van CIFAL, een internationaal netwerk dat trainingen verzorgt voor het Local Development Program van de VN-organisatie UNITAR. Ook verwelkomen we gastspreker Yeliz Mert van Impact Hub Amsterdam, het grootste internationale netwerk van duurzame ondernemers. Het eerste college zal worden geopend door Mark Schneiders, CEO van KIT Royal Tropical Institute. De bijeenkomst wordt gehost door Remy Giegling, hoofdredacteur bij Sprout.

Experts aan het woord

In de maandelijks terugkerende colleges neemt elke keer een academisch expert een van de Sustainable Development Goals (SDGs) onder de loep in samenspraak met een ondernemer. Een inspirerende collegereeks die de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholder behandelt, en die laat nadenken over manieren waarop innovatie en ondernemerschap een rol kunnen spelen bij het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Tijdens de eerste bijeenkomst zullen de SDGs in het algemeen worden toegelicht, daarna staat steeds een enkele SDG centraal.

Napraten en netwerken in De Tropen

Na de samenkomst is er een netwerkborrel om gezellig na te praten en ideeën uit te wisselen. De bijeenkomsten vinden plaats in De Tropen café en restaurant in Amsterdam-Oost en zijn vrij toegankelijk. Wel is het aantal plaatsen beperkt. Aanmelding is mogelijk via Eventbrite.

SDG House

De Verenigde Naties hebben 17 SDG’s opgesteld die voor de komende 15 jaar de agenda voor duurzame ontwikkeling bepalen. Het SDG House biedt een plek aan innovators om samen te komen, kennis te delen en samen te werken. Daarnaast huist het SDG House meer dan 50 ondernemers, organisaties en NGO’s die werken aan het behalen van de 17 SDG’s.

Verder lezen?