21 November 2018

Entrepreneurship College SDG 17: Partnerships for the goals

Deze maand zoomen we in op duurzaam ontwikkelingsdoel nummer 17: Partnerschap om de doelen te bereiken.

Entrepreneurship College

Elke tweede donderdag van de maand organiseren we colleges omtrent de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Onze gastsprekers zijn academische experts en ondernemers die werkzaam zijn binnen het veld van de SDG’s. Zij gaan in op de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders. Centraal staat de rol van innovatie en ondernemerschap: hoe kunnen we vanuit dit perspectief zorgen dat de SDG’s in 2030 zijn gerealiseerd? Dus, doe met ons mee, duik terug in de schoolbanken en leer hoe jij het verschil kunt maken!

SDG 17: Partnerschap om de doelen te bereiken

Op 14 december zal Hugo von Meijenfeldt, SDG coördinator bij het Ministerie van Buitenlandse zaken, meer vertellen over het belang van SDG nummer 17. Om de doelen in 2030 te kunnen bereiken, is een partnerschap tussen overheden, de zakenwereld en de maatschappij noodzakelijk. Alleen dan kan er op een duurzame manier kennisuitwissiling, technologische ontwikkeling, handel en samenhang in beleid en financiën plaatsvinden. Hoe kunnen we deze vormen van samenwerking promoten, zodat we samen de SDGs kunnen behalen? Von Meijenfeldt houdt zich dagelijks bezig met dergelijke vraagstukken.

Onze tweede gastspreker is Michiel de Koning van Heroes & Friends. Dit een een crowd-sourcing platform waar projecten worden gesteund door middel van skills, dingen of geld. Dit alles is gebaseerd op sociale netwerken. Als een technologische onderneming verbindt Heroes & Friends sociale initiatieven met burgers en helpt zo om contributies in kaart te brengen. Michiel de Koning zal het belang van ondernemerschap demonstreren, willen we de SDGs behalen in 2030, en dan met name het belang van partnerschap.

Interesse om de lezing bij te wonen? Deelname is gratis. Meer informatie en registratie via de eventpagina.

Verder lezen?