24 januari 2019

Entrepreneurship College SDG 14: Leven in het water

Deze maand zoomen we in op duurzaam ontwikkelingsdoel nummer 14: Leven in het water.

Entrepreneurship College

Elke tweede donderdag van de maand organiseren we colleges omtrent de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Onze gastsprekers zijn academische experts en ondernemers die werkzaam zijn binnen het veld van de SDG’s. Zij gaan in op de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders. Centraal staat de rol van innovatie en ondernemerschap: hoe kunnen we vanuit dit perspectief zorgen dat de SDG’s in 2030 zijn gerealiseerd?

Dus, doe met ons mee, duik terug in de schoolbanken en leer hoe jij het verschil kunt maken!

SDG 14: Leven in het water

“We weten meer van de maan, dan we weten over oceanen”. Oceanen zijn met hun temperatuur, hun stromingen en hun onderzeese leven de motor van mondiale systemen die de aarde bewoonbaar maken voor mensen. Ze bedekken drie kwart van het aardoppervlak. Ons drinkwater, ons weer, klimaat, de kusten, veel van ons eten en zelfs de lucht die we inademen zijn afhankelijk van de zee. Maar wat is plastic soup precies en waarom is het zo’n groot probleem? Waarom zijn gezonde oceanen zo belangrijk? Onze academische gastspreker Erik van Sebille, oceanograaf, klimaatwetenschapper en winnaar van de Outstanding Young Scientist Award, zal ingaan op deze vragen en zijn kennis met ons delen.

Meer informatie over de tweede gastspreker, die verder ingaat op het belang van ondernemerschap en innovatie, volgt snel.

Interesse om de lezing bij te wonen? Deelname is gratis. Meer informatie en registratie via de eventpagina.

Verder lezen?