14 maart 2019

Entrepreneurship College SDG 13: Klimaatactie

Entrepreneurship College

Elke tweede donderdag van de maand organiseren we lezingen rond de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Onze gastsprekers zijn academische experts en ondernemers die werkzaam zijn op het gebied van de SDG’s. Ze bespreken de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke belanghebbenden. Maar bovenal praten ze over de rol van innovatie en ondernemerschap, willen we de doelen tegen 2030 bereiken.

Dus doe mee, ga terug naar school en dompel jezelf onder in kennis voor duurzaamheid!SDG 13. KLIMAATACTIE

“We hebben een wereldwijd record bereikt, de afgelopen 5 jaar zijn de warmste ooit! Geweldig voor zomerdagen op het strand, maar tegelijkertijd leidend tot een enorme toename van klimaatrampen. Tsunami’s, tropische cyclonen en overstromingen zijn groeiende problemen, evenals droogte en woestijnvorming. Maar wat is het verband tussen deze problemen en klimaatverandering? Hoe beïnvloeden we de klimaatverandering en hoe kunnen we ons aanpassen? Onze eerste gastspreker, Joyeeta Gupta, hoogleraar milieu en ontwikkeling in het zuiden van de wereld aan de UvA, co-voorzitter van Global Environmental Outlook-6 van de VN-wereld, en hoofdauteur in de Nobelprijs voor de vrede in 2007, winnaar van Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) , geeft ons een introductie in SDG 13: Climate Action.

De tweede gastspreker zal een vertaling van de theorie naar de praktijk brengen door te laten zien hoe ondernemerschap kan bijdragen aan het bereiken van SDG 13. De missie van social enterprise Land Life Company is het herbebossing van ’s werelds 2 miljard hectare aangetaste land. Maar hoe zorgen ze ervoor dat dit gebeurt? Welke technologieën gebruiken ze om dit te doen? Lees meer over het herbestemmen van steden en het omzetten van koolstof in bossen en kom naar het volgende Ondernemerschapscollege op SDG 13: Climate Action! “.

Verder lezen?