14 December 2018

Entrepreneurship College SDG 11: Sustainable cities and communities

Deze maand zoomen we in op duurzaam ontwikkelingsdoel nummer 11: Duurzame steden en gemeenschappen.

Entrepreneurship College

Elke tweede donderdag van de maand organiseren we colleges omtrent de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Onze gastsprekers zijn academische experts en ondernemers die werkzaam zijn binnen het veld van de SDG’s. Zij gaan in op de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders. Centraal staat de rol van innovatie en ondernemerschap: hoe kunnen we vanuit dit perspectief zorgen dat de SDG’s in 2030 zijn gerealiseerd? Dus, doe met ons mee, duik terug in de schoolbanken en leer hoe jij het verschil kunt maken!

SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen

Op 10 januari zal Willem van Winden, Professor in Urban Economic Studies aan de Hogeschool van Amsterdam, meer vertellen over het belang van SDG nummer 11. Hij zal ingaan op de specifieke hedendaagse en toekomstige uitdagingen die een rol spelen bij het behalen van SDG 11. Hij zal dit demonstreren aan de hand van locale en internationale cases. Ook gaat hij in de op de vraag: welke rol is weggelegd voor ondernemerschap en innovatie in deze ontwikkelingen?

Onze tweede gastspreker is Michel Scholtes van Greenflux. Greenflux is een snel groeiende organisatie die zich bezig houdt met de grote stedelijke uitdaging van transport. Door het bieden van slimme oplaadoplossingen maken zij elektrisch rijden tot de nieuwe standaard. Benieuwd hoe precies? Dat en meer hoor je tijdens het college!

Interesse om de lezing bij te wonen? Deelname is gratis. Meer informatie en registratie via de eventpagina.

Verder lezen?