2 October 2018

Entrepreneurship College: SDG 3 Good Health & Well-Being

Na een succesvolle eerste editie in september met een algemene introductie van de SDG’s, zoomen we in oktober in op SDG 3: Goede gezondheid & Welzijn.

Entrepreneurship College: The SDG Edition

Maandelijks organiseren we colleges omtrent de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Elke bijeenkomst nodigen we verschillende gastsprekers uit: academische experts en ondernemers die werkzaam zijn binnen het veld van de SDG’s. We gaan in op de oorzaken, uitdagingen, relevante theorieën en belangrijke stakeholders. Maar boven dit alles staat de rol van innovatie en ondernemerschap centraal: hoe kunnen we vanuit deze perspectieven bijdragen aan het verwezelijken van de SDG’s? Dus, terug naar de schoolbanken voor inspiratie en leer hoe jij een verschil kunt maken!

SDG 3: Goede Gezondheid & Welzijn

Op 11 oktober zal Esther Miedema ons wegwijs maken in SDG 3. Wat moeten we in 2030 hebben bereikt om een Goede Gezondheid & Welzijn te realiseren? Welke rol speelt gender hierin? En wat is de huidige stand van zaken? Miedema kan de brug maken tussen theorie en praktijk door haar 18 jaar werkervaring bij de Verenigde Naties en binnen de NGO wereld, gecombineerd met haar huidige academische carrière als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

Onze tweede gastspreker, Denise van Dijk – directeur van de Female Health Company, demonstreert het belang van de SDG’s binnen ondernemerschap. The Female Health Company is een sociale onderneming die vrouwelijke condooms ontwikkelt voor de publieke en private gezondheidssector in Afrika, Azie, Europa, Latijns Amerika en Noord Amerika.

Het college wordt gehost door Remy Gieling, hoofdredacteur bij Sprout, hét ondernemersplatform voor ambitieuze startups en scaleups.

Programma

16.30 – 17.00 Entree in De Tropen
17.00 – 18.30 College en Q&A
18.30 – 19.30 Netwerkborrel om ideeën uit te wisselen tijdens happy hour

Tickets

Na registratie is het college gratis toegankelijk voor studenten, SDG House bewoners en iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, ondernemerschap en de SDG’s!

Op de hoogte blijven? Dat kan via het event op Facebook.

Verder lezen?