23 January 2018

Een duwtje in de rug van de Koeckebackers

Het valt steeds meer mensen op. De koekjes bij De Tropen-koffie zijn echt heel erg lekker. Waar komen ze vandaan? Van de Koeckebackers!

Koeckebackers

Jullie koekjes zijn geweldig!

“Haha, dank je! Het is al vaker voorgekomen dat mensen bij ons in de bakkerij in Amsterdam West langs kwamen omdat ze bij De Tropen kennis hebben gemaakt met onze koekjes. Dat is leuk, want dat betekent dat ons verhaal op een heldere manier onder de aandacht van de gasten wordt gebracht. Toen ik in de corporate wereld werkte zag ik dat een boel mensen een tijdje langs de zijlijn stonden. Ze hadden een klein duwtje in de goede richting nodig en dat geven wij ze.”

Wat voor duwtje geven jullie ze dan?

“Wij bieden jonge mensen die – om welke reden dan ook – stil staan en de weg naar de arbeidsmarkt niet zelfstandig kunnen vinden de mogelijkheid om in onze bakkerij aan het werk te gaan. Ze krijgen volop de ruimte om antwoorden te vinden op vragen als: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Daar begeleiden we hen ook in. Na negen maanden kunnen ze niet alleen fantastisch koekjes bakken, maar hebben ze ook allerlei andere talenten ontdekt en ontwikkeld, en zijn ze klaar voor een volgende stap.”

Wat is jullie ambitie?

“Onze ambitie is om via de Koeckebackers mensen een kans te geven en om ze met hernieuwd zelfvertrouwen in een volgende stap te ondersteunen. Op de langere termijn willen we graag dat ons hele model wordt omarmd en het bedrijfsleven dergelijke inclusieve werkplaatsen zélf gaat aanbieden. Dan werken we samen aan een samenleving waarin iedereen mee mag en kan doen. Zo zijn we net een talent-ontwikkelprogramma gestart binnen Albert Heijn en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.”

http://koeckebackers.nl/

Verder lezen?