6 June 2018

Drink mee voor een betere gezondheid!

Op de Umami Park foodmarket, onderdeel van We Feed The City, kun je drinken voor een betere gezondheid. Bij elk drankje, doneer je een euro aan het KIT Scholarship Fund.

Op 23 en 24 juni is er van alles te doen in en rondom het Koninklijk Instituut voor de Tropen. We organiseren We Feed The City, als onderdeel van het vijfdaagse stadsfestival We Make The City. Dit weekend staat volledig in het teken van duurzaamheid in de voedselsector. In onze binnentuin kun je onder meer Umami Park bezoeken: een Asian Food Festival waar je geniet van heerlijke, exotische smaken.

Win, win situatie

Op de Umami Park foodmarket kun je lekkere drankjes bestellen bij onze buitenbar. Hier betaal je per glas eenmalig 1 euro extra. Waarom? Het geld dat we hiermee ophalen, wordt gedoneerd aan het KIT Scholarship Fund. Daarnaast zorgt het voor minder rondzwervend afval en hergebruik van de glazen: je mag ze na afloop mee naar huis nemen! Je betaalt 1 euro per glas, maar bij het opnieuw bestellen van een drankje ruil je ‘m weer in voor een schoon glas. Dan hoef je niet nog eens extra te betalen.

KIT Scholarship Fund

Steun aan één student voor een betere gezondheid voor duizenden! Zo luidt de ondertitel van het KIT Scholarship Fund. Wist je dat meer dan 30% van de wereldbevolking géén toegang heeft tot gezondheidszorg? Jaarlijks sterven veel mensen aan ziekten die goed te behandelen zijn. Een belangrijke oorzaak is een tekort aan goed opgeleide managers en gekwalificeerd personeel. Daarom is het KIT Scholarship Fund opgericht. Dit fonds stelt gezondheidsprofessionals in ontwikkelingslanden in staat om een Masteropleiding Internationale Gezondheidszorg bij het KIT te volgen.

Zelf het verschil maken

Al ruim 50 jaar leidt het KIT artsen en andere gezondheidsprofessionals van over de hele wereld op tot experts in internationale gezondheidszorg. Helaas kost studeren veel geld: meer dan 30.000 euro per volledige studiebeurs. En dat is meer dan een arts uit Zambia of Zuid-Soedan kan betalen. Precies daarom is het KIT Scholarship Fund zo belangrijk. Met dit fonds krijgen veelbelovende gezondheidsprofessionals uit deze regio’s beurzen aangeboden voor een Masterprogramma in International Health of Public Health. Zo wordt het tekort aan gezondheidswerkers in ontwikkelingslanden verminderd en kunnen deze professionals zélf het verschil maken in eigen land.

Drinken met een goed gevoel

In het huidige studiejaar zijn er 5 studenten die met behulp van het KIT Scholarship Fund een Masteropleiding bij het KIT volgen. Dat is natuurlijk geweldig, zeker als je je bedenkt hoeveel mensen zij op hun beurt weer kunnen helpen. Toch zijn er veel meer plekken op de wereld waar de zorg nog niet toereikend is. Daarom hopen we dat er ieder jaar steeds meer beurzen kunnen worden uitgereikt.

Door tijdens Umami Park bij elk drankje 1 euro op te halen en te doneren aan het KIT Scholarship Fund, willen we hieraan bijdragen. Zodat alle kleine beetjes samen uiteindelijk voor een grote impact zorgen. We vragen je dus om begrip hiervoor bij het afrekenen en bieden je tegelijkertijd de kans om lekker te drinken met een goed gevoel! 😉