4 April 2018

Behind the scenes met Hans Ribbens

Op 21 april vindt de tweede editie van My Kitchen is Your Kitchen plaats. Dit keer ontvangt Hans Ribbens niemand minder dan Ramon Beuk als gastchef in zijn keuken. 

Hans Ribbens

Hoe is de eerste editie van MKIYK je bevallen?

Hartstikke goed. De samenwerking met Agus verliep super en ik heb weer een hoop nieuwe dingen van hem geleerd. Ook waren de gasten tevreden en dat is natuurlijk het belangrijkste. Het was bovendien erg leuk dat het helemaal uitverkocht was! Hopelijk is de aankomende editie net zo’n succes. Ik kijk in ieder geval uit naar de samenwerking met Ramon Beuk en we gaan ons best doen om er opnieuw een unieke, culinaire beleving van te maken.

Wat ga je anders doen bij deze editie?

Elke keuken en elke chef is anders. Dat vraagt om een andere benadering en presentatie van de gerechten. We serveren bij de Suriname editie bijvoorbeeld 2 gangen minder, maar zullen grotere porties serveren. Daarnaast gaan we dit keer voor een echte cooking experience. Het draait om het overbrengen van de beleving rondom de gerechten. De finishing touch van de gerechten gebeurt in het restaurant zelf, zodat iedereen kan zien waar we mee bezig zijn. Dat zorg natuurlijk voor een extra stukje entertainment.

Waarom Ramon Beuk?

Ik heb hem natuurlijk vaak op televisie voorbij zien komen, en toen het thema van de tweede editie van MKIYK bekend werd, moest ik meteen aan Ramon Beuk denken. Ramon staat bekend om de twist die hij aan zijn gerechten geeft en daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Ramon is naast kok ook presentator en hij gaat elke gang zelf aankondigen. Dus dat belooft naast een culinaire beleving ook een leuke show te worden.

Wat is je favoriete Surinaams gerecht en waarom?

Roti! Daar geniet ik altijd van. De moeder van mijn vorige werkgever maakte vaak Roti en was altijd zo lief om voor mij een extra bakje te maken. Dat was keer op keer smullen. Amsterdam zit vol met Surinaamse eettentjes, de ene nog lekkerder dan de andere. En ik heb er een beetje een sport van gemaakt om ze allemaal uit te proberen!

Wat mogen de mensen 21 april verwachten van jouw samenwerking met Ramon Beuk?

Heerlijk eten met een unieke invalshoek! Omdat we de gerechten in het restaurant zelf opmaken, wordt het een belevenis waarbij mensen precies kunnen zien wat we aan het doen zijn. Een leuk idee van Ramon, die als tv-chef natuurlijk heel bedreven is in dit soort dingen. Ook hoop ik inspiratie op te doen voor nieuwe smaken en gerechten, die we misschien later ook weer in het restaurant kunnen gebruiken.

 

Wil jij erbij zijn? Verzeker jezelf nu van een ticket!

Verder lezen?