17 januari 2018

Bang Bang Broccoli

Eind januari tovert executive chef Hans Ribbens weer allemaal nieuwe colourful gerechten op de menukaart van De Tropen. Alleen al de naam van dit lekker pittige kleurrijke vegetarische gerecht is fabuleus: Bang Bang Broccoli. Maak het zelf!

Bang Bang Broccoli

Voor de Bang Bang saus heb je nodig:

  • 500 ml vegetarische mayonaise
  • 30 gram Chili pasta
  • 15 gram Agave nectar

Voor het beslag:

  •  2 dl amandelmelk
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 150 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels tabasco
  • ½ bos peterselie
  • ½ bos bieslook

En verder:

  • 200 gram Panko broodkruimels (een soort Japans paneermeel)
  • gesnipperde rode peper
  • 1 broccoli
  • Olie om in te frituren

Bereiding:

  1. Maak de saus door alle ingrediënten te mixen. Zet het resultaat even apart.
  2. Voeg de appelciderazijn toe aan de amandelmelk, zodat een soort vegetarische karnemelk ontstaat. Mix de bloem en het zout in een aparte kom, voeg de tabasco en karnemelk toe en maak er een stevig beslag van.
  3. Doe de Panko in een aparte schaal.
  4. Snijd de broccoli in roosjes
  5. Verhit de olie (ongeveer 1,5 cm op de bodem) in een grote pan
  6. Dip ieder broccoliroosje in het beslag en dan in de Panko-kruimels, zodat ze goed bedekt zijn. Zodra de olie heet is doe je de broccoli in de pan, bak ongeveer twee minuten aan elke kant totdat het bruin en knapperig is. Besprenkel met de saus.
  7. Je Bang Bang Broccoli is klaar!

Maak er een foto van en zet deze op De Tropen Facebookpagina. De drie winnaars van een lunch voor twee personen in De Tropen (bij mooi weer op het heerlijke terras) worden bekend gemaakt via Facebook. Houd onze pagina dus in de gaten!