Zo ver weg,
maar o zo dichtbij

Iedereen is welkom in De Tropen. Het café-restaurant is ook toegankelijk voor minder valide mensen. Omdat de invalideningang alleen onder begeleiding toegankelijk is, is het handig om van tevoren even te bellen. Dan zorgen we dat er iemand voor je klaar staat!

Ons adres

Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam
+31 20 568 2000
info@amsterdamdetropen.nl

Wij zijn geopend

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 11.00 tot 18.00

De Tropen is gevestigd in het monumentale Koninklijk Instituut voor de Tropen. Je kunt het café-restaurant via meerdere ingangen bereiken:

Ingang Mauritskade 64

Sla na binnenkomst linksaf de gang in, volg de groene strip en al gauw stuit je op een groot bord met ons logo. Daarachter bevindt zich het café.

Ingang Linnaeusstraat 2/Oosterpark

Ook kun je het café via ons terras binnentreden. Dit is gemakklijk als je vanuit het Oosterpark of vanaf de Linnaeusstraat komt. Via een trap loop je zo het terras op, waar je in de zomer heerlijk rustig kunt genieten en zo over het Oosterpark uitkijkt!

De Tropen: dé locatie voor ieder event

Feest, receptie, event, meet-up, diner, gala, lunch of borrel; alles is mogelijk

De Tropen biedt ruimte aan 350 personen in staande receptie of 100 personen bij een sit-down diner. Vanuit het café loop je zo ons prachtige terras op, mét uitzicht over het Oosterpark. De ideale plek voor een zomerse barbecue of juist een intieme winterbarbecue met verwarmd terras en brandende vuurkorven. Het terras biedt ruimte aan 200 personen in staande receptie en kun je gecombineerd met het café afhuren. Maar ook kleinere groepen zijn overdag of ’s avonds welkom in De Tropen voor lunch, borrel of diner. In dat geval reserveren we het café of terras gedeeltelijk voor het aantal gewenste gasten.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op via events@kit.nl